2 Kasım 2019 Cumartesi

ADIOS BITCHACHOS!



Tüm dünyayı gezdim anlatmaya geldim diyemesem de(keşke diyebilsem) görmem gereken çoğu yeri gördüm geldim. Bazıları çok uzun süreli bazıları dört-beş günlüktü ama hemen hemen ihtiyacım olan her şeye ulaştım. Kafanızda küçücük de olsa bir seyahat planı varsa bunu kolaylaştırmak için ihtiyacınız olabilecek birkaç şey anlatacağım şimdi.

Öncelikle tabi ki bilet, bilet, bilet.

Tahmin edebileceğiniz üzere indirim yakalamadan yurt dışına veya yurt içine uygun fiyatlı bilet bulabilmek sayısal lotoyu tutturabilmek gibi bir şey şu zamanlarda. Ben boş kaldığım her an her yere bilet fiyatı taraması yapıyorum, bulduğumda ise seyahatimi o rota üzerinden devam ettirmeye çalışıyorum ama sizin kafanızda halihazırda zaten bir yer varsa önemli olan araştırabilmek. Skyscanner, kayak, momondo, edreams, opodo sitelerini taramak. Aklınıza gelebilecek her türlü güzergahı kontrol etmekten geçiyor uygun fiyatlı bilet bulabilmek ama şu sıralar bizim sır olmaktan çıkan sırrımız Jetcost. Jetcost aynı Skyscanner gibi bir site. Sitenin sağ üst tarafından hangi ülke üzerinden arama yaptığını değiştirebilme seçeneğin var ve işin güzelliği ise burada başlıyor. Hangi ülke üzerinden arama yaparsan o ülkenin para birimi üzerinden bilet fiyatlandırması görüyorsun. Bu bilet Pegasus bile olsa 400TL olan bir bileti örneğin Şili para birimi ile 200 TL veya daha ucuza bulabiliyorsun. Püf noktası tabi ki tüm ülkeler üzerinden kontrol etmek. Çok karışık bir sistem olduğu için şu verdiğim sitede Jetcost ile bilet alabilmek ve çerezlerle daha ucuza bilet görebilmek için gereken tüm bilgiler mevcut. Bu arkadaşımız hem instagram hem de kendi sitesi üzerinden bu konuyla ilgili büyük bir uğraş veriyor.

İkinci olarak konaklama.

Biletinizi buldunuz, artık hangi şehirde kaç gün kalacağınız size ve zevkinize kalmış bir durum. Bu şehirlerde konaklamalarınızı tabi ki otellerde yapabilirsiniz ama benim tercihim hosteller, kiralık evler veya odalar olması yönünde. Hem daha uygun hem de daha samimi. Bunun için ise booking ve airbnb kullanıyorum. Booking’i neredeyse duymayan kalmadı, kullanımı kolay bir site. Ücretsiz iptal ve kahvaltı seçenekleriyle bile aratabiliyorsunuz. Ben booking’i daha çok hostel rezervasyonları için kullanıyorum. Eğer booking kullanacaksanız bu linkten siteye giderek rezervasyon yaptırırsanız (ilk seyahatinizde) konaklamanızı gerçekleştirdikten sonra ödediğiniz ücretin %10′unu iade olarak alıyorsunuz. (biz bu yolla yeni hesaplar aça aça her yeri ucuza getirdik….)
Benim en en en birinci favorim ise tabi ki AIRBNB. Homes, Experiences, Restaurants seçenekleriyle harika bir site. Bizi ilgilendiren kısmı evler tabi ki. Gideceğiniz yerlerde yerellerden birinin evinde bir oda kiralayabilir veya şehrin ortasında tüm daireye kısa bir süreliğine sahip olabilirsiniz. Oda mı yoksa tüm daire mi veya bir karavan mı kiralayacağınız size ve güveninize bağlı bir durum. Bizim hem tüm daire hem de tek bir oda kiraladığımız oldu. Ev sahibi ile çok iyi anlaştığımız ve evden çıkıp gezmek istemediğimiz bile oldu. Bu tamamen sizin tercihlerinize kalmış bir durum. Gideceğiniz yeri, tarihleri, kaç kişi kalacağınızı, fiyat aralığını, haritadaki yerini bile seçebiliyorsunuz. Airbnb’de de indirim koduna ihtiyacınız olursa diye:
üye olursanız ilk konaklamanızda bu indirimlerden kazanabiliyorsunuz.

Üçüncü olarak Omio

Eskiden adı Goeuro idi. Kapağı ucuz bir uçak biletiyle Avrupa’ya attıktan sonra Avrupa şehirleri arasında 3 ile 20 euro arası bir fiyatla otobüs yolcuğu yaparak ilerliyorduk. Bu siteden nereden nereye hangi tarihte gitmek istiyorsanız seçiyorsunuz ve önünüze tren, otobüs veya uçak bileti çıkarıyor. Örneğin Roma-Floransa otobüs bileti 8euro gibi bir fiyat. Ayrıca ISIC uluslararası öğrenci kartı ile hem müzelerde indirim kazanır hem de bu otobüslerde indirim kodu ile daha ucuza seyahat edersiniz. ISIC kart bilgisine buradan ulaşabilirsiniz.

Dördüncü olarak Maps.me uygulaması. 

Bu bir çevrimdışı harita uygulaması. Gideceğiniz ülkeyi, şehri, adayı ya da belli bir bölgeyi internetiniz varken indiriyorsunuz. Çevrimdışı haritalarınıza ekliyor ve internetiniz yokken(ki çok yüksek ihtimal olmayacak) kullanıyorsunuz.

Artık son olarak da yurt dışına çıkmasanız bile ama en önemlisi de yurt dışında iken kullanabileceğiniz bir araba kiralama sitesi Eastrentcars. 

Avrupa’nın maalesef bazı yerlerine arabasız ulaşım çok zor. Örneğin Belçika’daki müthiş lokasyonlara ancak arabanız varsa ulaşım sağlayabiliyorsunuz. Biz bu yıl Belçika’dan araba kiralayarak Amsterdam’a kadar gideceğiz.  Eğer kafanızda yurt içi veya yurt dışı seyahatini araba kiralayarak yapmak isteyen olursa bu linkten üye olarak 30dolarlık bir indirim sahibi olabilirsiniz.

Basit haliyle böyle. Bunların hepsi Türkiye için de geçerli tabi ki. Yeni siteler, yeni fikirler buldukça paylaşmaya çalışırım ama ana hatlarıyla seyahatlerimi böyle planlıyorum. Bordo pasaportlu olduğum için ayrıca bir de vize işlemleriyle uğraşıyorum. Belki bir ara onunla ilgili de saçmalarım. Yeşil pasaportunuz varsa ve hala yerinizde oturuyorsanız lütfen kendinize gelin. Olan var, olmayan var, kıskanırlar arkadaşlar.

sevgiliplath . 2017 Copyright. All rights reserved. Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates